Tennisclub 't Twiske

Laatste corona update

24 mei 2020
Beste tennisvrienden,

We merken dat er nog veel vragen en onduidelijkheid bestaat over tennissen in Corona tijd. Niet zo vreemd natuurlijk omdat er regels zijn en omdat er na verloop van tijd ook regels veranderen. Gelukkig voor ons tennissers wordt er steeds meer mogelijk en komen we langzaam terug naar ‘een soort van normaal’…

Deze nieuwsbrief is bedoeld om jullie aan te geven dat de KNLTB komende week met praktische tips komt over hoe de 1,5 meter in acht te nemen is bij het dubbelspel. Zodra deze tips er zijn zullen we onze leden hierover informeren.
En sprekend over dubbelspel…. vanaf dit weekend is dat weer mogelijk, ook bij onze tennisvereniging !
Uiteraard met inachtneming van de nog altijd geldende regels als afstand houden, tot nader order nog geen gebruik maken van het terras of de kleedkamers, maar hoe fijn is het dat we naast het enkelspel nu ook weer mogen dubbelen !

Daarnaast is het nog altijd nodig om een baan te reserveren via de KNLTB ClubApp. Dus heb je die nog niet op je telefoon of computer geïnstalleerd, doe dat dan snel en lees de tips door als je moeite hebt om je aan te melden. Deze kan je hier vinden. Lukt het inloggen nog steeds niet, dan kan het zijn dat een oud email adres is opgenomen in de KNLTB.Club gegevens.
Neem dan contact op met de ledenadministratie via ledenadmin@tc-twiske.nl. Zij kunnen het email adres aanpassen en een welkomstmail sturen met een nieuw wachtwoord

Kom je er niet uit, neem dan contact op met een van de bestuursleden of mail met secretaris@tc-twiske.nl

Veel tennisplezier en tot snel weer op een van de banen op ons mooie park !

Hartelijke groeten, namens het bestuur.

———————————

9 mei 2020
Goedemorgen tennisvrienden,

Met dit mooie weer van het weekend is het jammer dat we niet nu al kunnen spelen, maar het goede nieuws is dat dit vanaf a.s. maandag weer kan !

Zij het met restricties… We zetten er een aantal voor jullie op een rij :

  • enkelspel is toegestaan, dubbels (nog) niet
  • om te kunnen tennissen is afhangen via de KNLTB Club App noodzakelijk; als je die nog niet geinstalleerd hebt, doe dat dan zo snel mogelijk. Er is een instructie te vinden voor het gebruik van de KNLTB Club App op : https://www.knltb.nl/clubapp
  • de corona maatregelen zijn van toepassing en moeten gerespecteerd blijven; we houden ons als vereniging aan het protocol en daarvan vindt u ook de benodigde exemplaren op het park. Denk o.a. aan looproutes en de bekende 1,5 meter afstand houden.
  • het clubhuis is niet toegankelijk en de bar zal niet open zijn (van de toiletten kan gebruik gemaakt worden, niet van de kleedkamers en douches)
  • verder verwijzen wij graag naar de site van de KNLTB waarop onder corona.knltb.nl de nieuwe voorschriften staan.

We hopen vurig dat de hierboven genoemde mogelijkheden binnen afzienbare tijd verder kunnen worden versoepeld en dat we bijv. ook kunnen dubbelen en mixen. En uiteraard dat vanaf 1 juni (hopelijk) het terras weer open kan.
Zoals een ieder begrijpt is het echt heel belangrijk dat iedereen zich aan de voorschriften houdt, want we zien natuurlijk niet graag dat de versoepelingen weer teruggedraaid moeten worden.

Daarom vragen wij om jullie medewerking en wensen jullie een mooi weekend en veel plezier bij het weer betreden van ons mooie park vanaf a.s. maandag !

Groeten, namens het bestuur, Ellen

———————————————————-

25 april 2020
Update bestuur m.b.t versoepeling corona maatregelen voor jeugd en tot en met 18 jarigen

Zoals jullie hebben vernomen afgelopen dinsdag via de toespraak van premier Rutte zullen vanaf 29 april a.s. de corona maatregelen voor jeugd en jongeren t/m 18 jaar versoepeld worden qua sporten. Wij hebben inmiddels via de KNLTB diverse stukken ontvangen ( o.a. een protocol) maar daarnaast zullen we ook in overleg met de gemeente Oostzaan afspraken moeten maken.

Via de heer Rens Conijn hebben wij vandaag een bericht ontvangen over een uit te vaardigen noodverordening. Deze noodverordening wordt woensdag 29 april a.s. verwacht.

In hoofdlijnen komt het erop neer dat kinderen t/m 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten kunnen sporten. Hierbij hoeft geen rekening te worden gehouden met de afstand tot elkaar. Echte wedstrijden zijn niet toegestaan.

Jongeren t/m 18 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding met elkaar buiten sporten maar moeten daarbij wel tot elkaar de bekende anderhalve meter afstand houden. Wedstrijden voor hen zijn eveneens niet toegestaan.

Verder zal de vereniging in overleg met de gemeente kijken of ook jeugd die niet lid is van onze vereniging kan sporten bij onze club. Hoe dat vormgegeven kan worden is nog niet duidelijk.

Wij vragen dus nog even om geduld omdat eerst de noodverordening er moet zijn voordat we invulling kunnen geven aan e.e.a.

Via de site en de nieuwsbrief zullen wij jullie op de hoogte (blijven) houden ! En uiteraard hopen wij net als iedereen dat we spoedig allemaal weer op de baan kunnen staan en/of een drankje in onze kantine kunnen drinken, maar helaas is dat op dit moment nog niet toegestaan. We hopen op jullie aller begrip en medewerking hierbij.

Hartelijke groet, Ellen – namens het bestuur

——————————————————————

22 april 2020
Beste tennisvrienden,

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Wij mogen beperkt open voor tennissen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. Overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei.

Het is dus positief nieuws dat de jeugd t/m 18 jaar weer buiten mag tennissen vanaf 29 april, daar zijn we blij mee. Bij het tennissen voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassin. Voor jeugd t/m 12 jaar gelden geen beperkingen. Voor senioren geldt helaas dat tennissen en trainen nog niet mogelijk is. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar

Verder kunnen we melden dat de KNLTB toolkits gaat maken voor het tennissen en lessen in 1.5 meter samenleving. Gemeente Oostzaan zal hier ook een belangrijke rol in spelen en maakt hierover met ons verder afspraken. De toolkit wordt zo snel mogelijk aan de tennisvereniging en tennistrainer gestuurd, zodat wij de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen, stuur dan een mailtje naar  secretaris@tc-twiske.nl  

Het bestuur

————————————————————-

28 maart 2020
Goedemiddag tennisvrienden,

Hierbij weer een update van het bestuur i.v.m. de situatie die ontstaan is door de corona uitbraak in ons land.
Wij houden ons zoals bekend aan de maatregelen die zijn afgekondigd en om die reden blijft vooralsnog ons mooie tennispark gesloten, hoe jammer we dat ook vinden !

Verder houden we ons vast aan de KNLTB en hoe de bond ons adviseert om te handelen in deze situatie.
Dit houdt o.a. in dat wij de eerste termijn van de contributie volgens planning zullen innen. Dat betekent dat deze eerste termijn rond 31 maart / 1 april van de  opgegeven rekening geïncasseerd zal worden.
De volgende mededeling is dat de competitie in principe verzet is naar begin mei, maar dat we vanzelfsprekend moeten afwachten hoe e.e.a. zich ontwikkelt. Wij houden jullie op de hoogte zodra we meer weten.
Tenslotte geldt voor het “TTT” ofwel het Twiske Talent Team (m.b.t. de jeugdspelers) dat de in de Algemene Ledenvergadering aangekondigde opzet wordt uitgesteld tot in ieder geval september a.s. De uitrol hiervan is op dit moment niet mogelijk.

Wij begrijpen dat onze update mogelijk tot vragen leidt en verwijzen in verband met de contributie-inning naar de onderstaande site: https://www.knltb.nl/overig/veelgestelde-vragen-corona-virus/

Vanzelfsprekend kunnen leden bij vragen ook contact opnemen met een van de bestuursleden, via het mailadres van de secretaris: secretaris@tc-twiske.nl
Wij doen ons best om ook in deze bizarre tijd het beste te doen voor onze vereniging en vragen daarom om jullie begrip en meedenken met de club.

Jullie allen een goed en gezond weekend wensend,

namens het bestuur, Ellen

————————————————————-

16 maart 2020
Goedemorgen tennisvrienden,

Zoals een ieder inmiddels via de media of vrienden en bekenden zal hebben vernomen is gisteren door het kabinet besloten dat per direct alle scholen, maar ook horeca, sportclubs etc gesloten zullen zijn tot in ieder geval 6 april a.s.

In navolging van ons eerdere bericht dat er nog getennist kon worden en lessen werden gegeven, moeten wij jullie nu melden dat dit niet meer het geval is.
Wij betreuren het, maar begrijpen dat deze maatregelen genomen worden.

Namens het bestuur wensen wij iedereen via deze weg veel gezondheid toe en hopen jullie allemaal weer op de baan of in Bar Baan 10 te zien als de situatie weer genormaliseerd is.

Hartelijke groet, namens het bestuur,  Ellen