Nieuwe regels afschrijfsysteem

Omdat we tegenwoordig met 2 verschillende ondergronden te maken hebben is het noodzakelijk het afhangsysteem aan te passen.
In de praktijk blijkt dat de smashcourt banen als eerste worden afgehangen en de kunstgras banen leeg blijven.
Leden die nu wat later op de avond komen spelen zijn hierdoor altijd genoodzaakt de grasbanen af te hangen en komen nooit op het smashcourt te spelen.Om alle leden gelijke speelmogelijkheden te bieden heeft het bestuur de volgende aanpassing op het afhangsysteem ingevoerd:Regels van het afschrijfsysteem:
  •  Bij het afschrijven wordt gebruik gemaakt van de klok op het JIBA AFHANGBORD in de kantine
  •  Men mag  NIET voor anderen afschrijven
  •  Er mag slechts op 1 baan tegelijk worden afgeschreven
  •  U moet met minimaal 2 personen afschrijven
  •  Degene die afgeschreven heeft moet ook na het afschrijven werkelijk op de baan staan

DWZ als er 2 personen hebben afgeschreven staan er geen 4 personen op de baan

•  U mag na het verlaten van de baan, nadat de oorspronkelijke afgeschreven tijd verstreken is, NIET opnieuw afschrijven op dezelfde baan
  •  Voortijdig verlengen van uw afschrijven is NIET collegiaal tegenover uw medetennissers
  • U mag NIET afschrijven op een SMASHCOURT baan waarop gespeeld wordt als er elders een SMASHCOURT baan vrij is.
  • U mag WEL afschrijven op een SMASHCOURT baan waarop gespeeld wordt als er een GRASBAAN vrij is.
  • senioren hebben na 18.00 uur voorrang op jeugdleden

Wij wensen u veel tennisplezier
In alle gevallen van onduidelijkheid of twijfel beslist het bestuur.

Vegen van de banen.

Voordat je de baan afgaat is het verplicht om de banen te vegen. Dit bevorderd de  levensduur van de banen.

De banen dienen in de richting  zoals in het voorbeeld aangegeven te worden geveegd.

vegen-van-de-banen