Uit de bestuurskamer

Baan 5, 6 en 7 vernieuwd

Beste leden,

Omdat we het belangrijk vinden dat alle leden op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen de vereniging informeert het bestuur een ieder graag over de onderwerpen die momenteel op de agenda staan.

Hekwerk
Afgelopen winter heeft de vereniging veel schade gehad aan het hekwerk langs de banen 5 en 8 (evenwijdig aan IJsclub Centrum). Lange tijd hebben we geen winddoeken kunnen plaatsen omdat de hekken dan onherstelbaar beschadigd zouden raken. Inmiddels is het hekwerk door Heras hersteld. Ook zijn de winddoeken weer opgehangen. Echter, de winddoeken zijn voorzien van spanners zodat de winddoeken los geraken bij harde wind om te voorkomen dat hekken wederom omvallen. Dit is niet optimaal en het bestuur zoekt naar structurele mogelijkheden om de banen vrij te houden van wind. Hiervoor willen we o.a. in gesprek treden met de IJsclub om beplanting te plaatsen. Tot die tijd zal het dus voorkomen dat bij harde wind de winddoeken geen bescherming bieden op de baan.

Vertrokken trainer
Het zal niemand zijn ontgaan dat één van onze trainers op stel en sprong is gestopt met lesgeven. Dit was het directe gevolg van de aanbeveling van het schuldsaneringsbureau, om de trainer in een vaste dienstbetrekking te kunnen plaatsen. Het bestuur heeft hierover met de betrokken en gedupeerde lessers veel contact gehad en een informatiebijeenkomst gehouden. Desalniettemin heeft een aantal leden opgezegd omdat zij van mening zijn dat de vereniging hen moet compenseren. Het bestuur heeft aangegeven dat a) de vereniging geen partij is tussen de trainer en lesser en b) dit niet te kunnen doen met geld van alle leden van de vereniging. Graag willen we iedere gedupeerde lesser er nogmaals op attenderen de vordering op de trainer in te dienen bij het bureau Zuidweg & Partners (insolventie adviesbureau) onder vermelding van dossiernummer 53166.

Nieuwe trainer
Gezien het abrupte vertrek van de trainer en de aandacht die dat heeft gevraagd van het bestuur hebben we de zoektocht naar een nieuwe trainer niet kunnen voltooien voor aanvang van het winterlesseizoen. Dit vinden wij uiteraard ook erg jammer, maar we hebben gemeend dat zorgvuldigheid voorop dient te staan, aangezien het uitgangspunt is om een trainer voor een lange periode te binden aan onze vereniging. Het bestuur heeft inmiddels een aantal kandidaten geselecteerd. Zodra wij een trainer aanstellen, zal hij/zij zich voorstellen om kennis te maken met (potentiele) lessers. De verwachting is dat de nieuwe trainer in ieder geval vanaf april zal starten, maar mogelijk eerder.

Verlichting
Al enige tijd oriënteert het bestuur zich op LED verlichting het elektriciteitsverbruik te verminderen en de kosten structureel te verlagen. Door Peter Munts is het bestuur geattendeerd op de innovatie LED verlichting genaamd Tweener (https://www.tweener.fr/nl/). Hierbij worden de lampen naast de baan geplaatst en niet op een mast. Dit resulteert in een betere en evenwichtigere verlichting van de baan, zonder verblinding. Dit type verlichting wordt aanbevolen door de KNLTB, maar er is nog geen vereniging in Nederland die dit toepast. Met de leverancier zijn we in gesprek om een proefopstelling op baan 8 en 9 zodat we het ook daadwerkelijk kunnen ervaren. Zodra het zover is we jullie hier verder over informeren, maar we willen iedereen alvast oproepen om het te gaan ervaren zodra het er is.

Indien je naar aanleiding van bovenstaande vragen, opmerkingen of suggesties hebt of over andere onderwerpen eens van gedachte wil wisselen, we vernemen ze graag!

Toernooien en competitie
Afgelopen periode
2018 stond in het teken van veel gezellige toernooien. In februari stond het romantische Valentijn instuiftoernooi op de kalender. In maart gevolgd door het sprookjesachtige ‘glow in the dark’ toernooi. Voor het eerst stonden banen 1 t/m 4 volledig in het ‘Black light’. Door de grote opkomst zeker voor herhaling vatbaar.
In het voorjaar gingen ook 22 fanatieke competitieteams van start. In juni was de feestelijke afsluiting met Dries Roelvink en werden de kampioenen gehuldigd.
Eind juni gingen de legendarische clubkampioenschappen weer van start met een knalfeest op vrijdag. Na een jaar van afwezigheid werd er weer gestreden om de eeuwige roem. In het clubhuis zijn de kampioenen te vinden bij de ‘wall of fame.
Na een aantal heerlijke zomermaanden begon in oktober de najaarscompetitie met 5 teams. In diezelfde maand, om precies te zijn in week 40, ging het goed bezette oktobertoernooi van start. Dit jaar vernoemd naar onze nieuwe hoofdsponsor. Het Splinter oktobertoernooi. Natuurlijk kende het opentoernooi ook een zeer geslaagde en gezellige feestavond.

Recent
Het sportieve en gezellige toernooi-jaar 2018 is afgesloten met het 30+ toernooi, met dit jaar als thema: ‘Boeren en boerinnen, lekker op de trekker’. Het toernooi begon met Boerentennis. 4 tegen 4 op 1 baan. Door het groot aantal inschrijvingen waren de banen 1 t/m 4 bezet. Komisch en hilarisch. Gaan we zeker nog een keer organiseren.
De weergoden waren ons tijdens het 30+ toernooi weer gunstig gestemd. Zeker het finale weekend was nazomers lekker. Op zondag 4 november werden de spannende finales gespeeld. Met het uitdelen van 48 prachtige boeketten werd dit top toernooi weer afgesloten. Met dank aan onze 16 sponsors!

Het eerste weekend na het 30+toernooi stond de eerste speeldag van de wintercompetitie op programma. 11 teams gaan sportief de herfst en de winter in.