Afsluiting voorjaarscompetitie 2015

Het zit er al weer op. De voorjaarscompetitie is afgesloten met een knallend finale-weekend waarin we de kampioenen hebben gehuldigd , de verliezers hebben getroost en met z’n alle een klein feestje hebben gevierd met de band Timeless als absolute knaller van de avond.

We zijn de competitie begonnen met 25 teams en dat heeft 4 kampioenen opgeleverd, 3 runner-ups en 4 degradaties.  Er loopt ook nog een protest bij de KNLTB voor de finalewedstrijd van team Joyce. Deze werd met 0-5 verloren maar de tegenstander speelde met wel erg sterke invallers die achteraf dus ook niet speelgerechtigd bleken te zijn om in te vallen. Het is nog even afwachten wat de KNLTB hier over beslist en wie weet hebben we nog een 5e kampioen.

Team Antonine sleepte in de slotwedstrijd het kampioenschap onverwacht binnen. Het tellen van het aantal games van de onderlinge wedstrijden met de concurrent was nodig om te beslissen wie zich kampioen mocht noemen; 78-77 dus voor team Antonine. Zaterdag haalde team Arnold het kampioenschap binnen door een riante 4-0 thuiszege. Arnold, Herman, Bertina en Joke konden al vroeg aan de champagne. Daarna was team Merel aan de beurt. Deze meiden lieten weinig heel van de tegenstander en werden met 5-1 naar huis gestuurd. Volgend jaar misschien de confrontatie tegen team Yvette (dames 1). Nu al en wedstrijd om naar uit te kijken. Team Pieter moest naar Andijk om de titel even op te halen. Deze jongens kun je om een boodschap sturen. Het moest 0-4 worden en dus werd het  0-4. De titel geprolongeerd in de 1e klasse. Grote klasse!

Ook een aantal teams die het net niet gered hebben maar een uitstekend seizoen hebben gespeeld. Het al genoemde team Yvette haalde de 2e plek in de 1e klasse 17+. In de laatste wedstrijd streden ze om de 2e plek tegen Bergen en wonnen glansrijk met 5-1. Yvette kan trots zijn op haar meiden.  Team Hilco had nog een heel piepkleine kans op de titel. Het wonder geschiedde helaas niet maar toch een prima seizoen voor de mannen van team Hilco. Hilco, Arjan, Simon, Raymond en Stefan konden trots plaats nemen aan hun stamtafel met een welverdiend biertje. Als laatste nog een eervolle vermelding voor team Anita. Ze hebben het net niet gered in de 4e klasse waar ze eigenlijk heel graag uit willen. TC Heiloo bleek een maatje te groot en meer dan een 2e plek zat er voor team Anita niet in.

Nadat de wedstrijden gestreden waren op zondag stroomde de kantine snel vol. Voor de liefhebbers kon er een Mexicaanse maaltijd genuttigd worden met een glas Sangria. De kampioenen werden in de bloemen gezet , Monique de prijswinnares van de spelregelquiz werd geroemd met de meeste spelregelkennis en de avond werd besloten met een optreden van Timeless. De complimenten gaan hierbij uit naar het organisatietalent van Raymond die te maken kreeg met een hele late afzegging van dolle Dries. Er moest heel snel geschakeld worden en Raymond toverde de eigenlijk de veel leukere Timeless uit de hoge hoed. Timeless zorgde met hun Motown-sound voor een bijzonder uitgelaten stemming, vooral bij de dames.

Het was een geslaagde afsluiting van de competitie waarbij we met de hele club de kampioenschappen hebben gevierd. Een traditie die we er in moeten houden. Hierbij nog iedereen bedankt voor de fijne samenwerking en het leuke seizoen !

Competitieleiding