De wintercompetitie

De wintercompetitie 2017/2018 is alweer een paar weken achter de rug. We begonnen in november 2017 met 13 teams en zijn geëindigd met 4 kampioenteams. Een heel mooi resultaat.

Bij de dames hadden we 2 teams in de 17+ categorie en beide teams speelden een zware competitie. Team Yvette speelde in de sterke 1 e klasse en ondanks 3 knappe gelijke spellen toch op een gedeelde laatste plek. Team 2 onder leiding van Anouk haalde één mooie overwinning op concurrent De Hulstenaar . Helaas net niet genoeg en team Anouk eindigt in de 4 e klasse ook op een gedeelde laatste plaats.

In de 35+ hadden we 5 damesteams. Team Paulien speelde in de 1 e klasse en door de laatste 2 wedstrijden met 3-1 te winnen zijn ze , net als vorig jaar, op een hele knappe 2e plaats geëindigd. Team Ellis (team 2) en Team Sandra ( team 3) speelden samen in 1 poule in de 2e klasse. Hun eerste wedstrijd speelden ze tegen elkaar en dat werd een keurig gelijkspel. Team Ellis wist daarna alles te winnen. Team Sandra bleef daarna ook ongeslagen, maar door een gelijkspel tegen LTV Noorden was dat net niet genoeg voor het kampioenschap. Team Ellis kaapte de eerste plaatst weg voor de neus van team Sandra. Volgend jaar dus 2 teams in de 1e klasse. Nu al iets om naar uit te kijken. Team Marga (team 4) speelde ook in de 2e klasse en dat was een niveautje te hoog gegrepen. Ze hadden het heel zwaar in deze klasse en eindigde op de laatste plek . Volgend jaar opnieuw proberen in de 3 e klasse. De dames van team Anita komen volgend jaar ook uit in de 3e klasse 35+ want ze werden glansrijk ongeslagen kampioen in de 4 e klasse. Een mooi seizoen voor deze toppers.

En dan de heren-teams. In de categorie 17+ hadden we 3 teams ingeschreven. Team Frank speelden in de 2e klasse en door de laatste wedstrijd met 6-0 te winnen van TV Elckerlyc zijn de mannen van Frank keurig in de middenmoot geëindigd. Prima resultaat. Het 2e team stond onder leiding van Maurice in de 4e klasse. Vorig jaar lukte het net niet maar dit jaar werden de heren kampioen. De laatste wedstrijd ging verloren met 2-4 tegen TV de Spatter maar het was net voldoende om het kampioenschap binnen te slaan. Keurig seizoen en net als het 3e team onder leiding van Hilco naar de 3e klasse. Want team Hilco werd ook kampioen in de 4e klasse 17+. Alleen TV de Gouw bood nog wat weerstand maar thuis werden deze ploeg met 5-1 naar huis geslagen en daardoor was de laatste thuiswedstrijd tegen TV Zaansport een formaliteit ; 6-0 en het felbegeerde kampioenschap was binnen.
In de categorie heren 35+ hadden we 2 inschrijvingen. Team van Ton de Haan en team Ed Peijenburg. Beide teams speelden in de 2 e klasse en hadden het niet makkelijk in deze klasse. Met 1 overwinning eindigde beide teams in de onderste regionen.

In de gemengd dubbel 35+ speelde het team Pim een hele spannende competitie. Team Pim eindigde op een gedeelde 1e plaats alleen de onderlinge wedstrijden tegen TV Westzijderveld eindigt in het voordeel van Westzijderveld. Net niet dus. Heel jammer maar een mooi seizoen voor team Pim. Al met al een prachtig winterseizoen voor het Twiske met 4 winter-kampioenen.