Jeugd blinkt uit in najaarscompetitie

De najaar-competitie 2019 is naadloos overgegaan in de wintercompetitie 2019/2020.  We kunnen dus de balans opmaken voor de najaar-competitie 2019. Hoe hebben we het gedaan ?

We zijn dit jaar met 11 teams gestart (10 senioren en 1 jeugdteam) en er hebben 78 Twiske–leden mee gedaan aan de najaar-competitie 2019. Een duidelijke verbetering ten opzichte van 2018 toen er 9 teams meededen met 68 deelnemers.

De 11 teams speelden in totaal 76 wedstrijden waarvan er 32 werden gewonnen, 36 verloren en 8 eindigden in een gelijkspel.
Vorig jaar hadden we 2 kampioenen maar dit jaar slechts 1 kampioen.

Het jongens jeugdteam (Stefan Ekker, Steijn Munts, Melle Fisher, Louis Iske, Timo Visser en Thomas Wegman)  hebben een geweldig seizoen gedraaid en op de allerlaatste speeldag de titel gepakt in de 3e klasse –jongens 11 t/m 17 jaar- .  Deze mannen begonnen de competitie wat matig met een 5-1 nederlaag tegen Ilpendam en daaropvolgend een 3-3 gelijkspel tegen Monnickendam. Een kampioenschap leek ver weg en onbereikbaar. Echter vanaf week 3 ging het steeds beter draaien . Er werd gewonnen van Linnaeushof met 5-1 en daarna 4x een eclatante 6-0 overwinning met als gevolg dat concurrent Ilpendam op de laatste inhaaldag tegen Elckerlyc ( 6-0 gewonnen) van de troon werd gestoten. Grote uitblinker was Stefan Ekker met 12 overwinningen en slechts 2 nederlagen. Knap gedaan !  Twiske is trots op deze jonge mannen !  GEFELICITEERD !