Winterkampioenen

Team Paulien

De wintercompetitie 2019-2020 is bijna afgelopen. Er resten nog een paar inhaalwedstrijden op 15 maart en dan kunnen we er weer een klap op geven.

De competitie is weer prima verlopen zonder noemenswaardige problemen. Alleen het stormachtige in januari en februari weer werkte niet altijd even lekker mee. Wat we niet zo heel vaak meemaken in de competitie is dat er bij voorbaat al een hele competitiezondag werd afgelast wegens stormachtige omstandigheden. Al met al zijn alle wedstrijden verplaatst en gespeeld. Het leverde onze club in ieder geval 2 en misschien wel 3 winterkampioenen op.

Team Paulien startte samen met team Ellis in de zondag 2e klasse 35+. De Twiske-dames kwamen elkaar direct in het eerste duel van de competitie tegen en dat resulteerde in een mooie gezusterlijk gelijkspel. Daarna kon er ook niet gewonnen worden van Obdam (2-2)

Het begin was dus nogal stroef maar daarna kwam de trein op gang. Santana ,Elckerlyc en Hoog-Op werden van de baan gemept waarna De Spatter nog wat tegen spartelde (2-2). De finale werd een thuispartij tegen De Berk. De Berk stond nog 2 punten voor op team Paulien, dus een overwinning van 3-1 was voldoende voor het kampioenschap. En dat plan werd tot in de perfectie uitgevoerd. Daar waren echter wel 3 super-tiebreaks voor nodig die alle 3 met 10-7 werden gewonnen.  Geknokt , gestreden en gewonnen. Team Paulien volgend jaar gewoon weer naar de 1e klasse.

Gefeliciteerd, Paulien, Joke, Achinta, Marion en Jitka !  Mooi seizoen.

Het andere kampioenteam is team Hilco geworden. Team Hilco speelde zondag 4e klasse 17+. De mannen van team Hilco speelden een prima competitie zonder eigenlijk echt in de problemen te komen.  In totaal werden er 36 wedstrijden gespeeld waarvan er maar 6 verloren gingen.

2x een 6-0 , 3x een 5-1 en 1x een gelijkspel 3-3. Ongeslagen kampioen dus. De laatste wedstrijd was tegen TV Kontakt in Haarlem waar een 2-4 nederlaag al voldoende zou zijn voor het kampioenschap. De Twiske-heren lieten echter niets liggen en denderde naar een 5-1 overwinning. Het kampioenschap kwam daardoor geen enkel moment in gevaar.  De laatste wedstrijd van de dag was een prachtige herendubbel van Mees met Arjen tegen een prima Kontakt-herendubbel. Het laatste punt van de competitie was een sublieme stop-volley van Arjen op een harde return op een nog hardere serve van Mees. Super-tiebreak 10-8 voor Twiske. Prachtig !

Gefeliciteerd Hilco, Stefan, Vincent, Mees Arjen, Erik en invallers Peter en Simon. Volgend jaar 3e klasse.

De 3e kandidaat voor de titel is het team van Karin Bauer. De dames zijn al uitgespeeld maar de laatste wedstrijd werd een prima overwinning (3-1) op koploper Kattenlaan uit Amsterdam. Kattenlaan staan nu 2e maar hebben nog een wedstrijd in te halen. Alleen bij een 4-0  overwinning van Kattenlaan uit bij Zoeterwoude gaat de titel aan de neus van team Karin voorbij. Dat gaat dus heel erg spannend worden. Laten we hopen op een puntje voor Zoeterwoude en dan is de titel binnen voor team Karin . Fingers crossed.

• Zondag 22 maart, Competitetraining
  • Zaterdag 28 maart, Open Dag met Tennis met een Kennis (gratis en ook voor niet-leden) en Pro-training
  • Zondag 29 maart, Competitetraining
  • Zaterdag 4 april, aanvang voorjaarscompetitie 2020