KNLTB Competitie

KNLTB Competitie

Competitie informatie algemeen
Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Hiermee heeft Nederland één van de grootste georganiseerde tenniscompetities van de wereld.

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid.

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Er is een competitie voor iedereen
De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. 

Tenniskids
Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De jongste jeugd die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen competitie spelen door mee te doen aan de Tenniskids competitie. Jaarlijks doen er al zo'n 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids Competitie. 

Junioren
Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Meer dan 14.500 junioren doen jaarlijks mee aan de KNLTB Junioren competitie. 

Voor de jeugdteams loopt de inschrijving via de Jeugdcommissie.

Senioren
Alle tennissers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent.

Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar. 

Mag iedereen meedoen aan een KNLTB-competitie?
Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een KNLTB-vereniging. Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je ook deelnemen aan een competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen.

Hoe kun je je inschrijven met een seniorenteam?
Het inschrijven voor de competitie loop via de VCL (Verenigingscompetitie Leider). Zodra inschrijven voor een competitie mogelijk is ontvangen de leden een e-mail met daarin de benodigde informatie. Ook zal er een inschrijfformulier op de website geplaatst worden.

 

Competitie 2021

De Competitie 2021 (eigenlijk de uitgestelde Voorjaarscompetitie) start op 13 september en duurt tot 31 oktober. Er doen een recordaantal van 27 teams mee, waarvan 5 jeugdteams en 22 seniorenteams. Dit betekent dat er op de vrijdagavond en in het weekend een (zeer) beperkt aantal banen beschikbaar zal zijn om vrij te tennissen gedurende deze periode. Het betekent helaas ook dat er voor de Wilde Mix op vrijdagavond in deze periode geen plaats is. De dinsdagavond blijft wel beschikbaar voor de Wilde Mixers. 

Je kunt in de Clubapp zien welke banen er vrij zijn en daar, zoals altijd, een baan reserveren. Alleen kijken aan jouw favoriete team aanmoedigen mag natuurlijk ook altijd.

Via de Clubapp kun je ook de Competitieteams volgen: 

Spelen – Clubteams – KNLTB Competitie 2021

Voor vragen wat betreft de invallersregeling of andere regelgeving kun je de documenten aan het einde van de pagina raadplegen.

 

Najaarscompetitie 2022

Doet jouw team mee met de Najaarscompetitie?
Vanaf vandaag kun je je inschrijven via het formulier op de website: https://www.tc-twiske.nl/form/najaarscompetitie

 

In het kort

Met ingang van dit jaar is het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen in de maanden september en oktober. Het overzicht van de speeldagen vind je verderop. Op de vrijdagavond zal ook niet om de week worden gespeeld, zoals nu in de Voorjaarscompetitie sinds dit jaar wel het geval is. Ouderwets met z’n allen weer op de vrijdagavond. Dit betekent wel dat er een beperkte inschrijving mogelijk is, namelijk maximaal 6 teams. Wie zich het eerst inschrijft, heeft de meeste kans. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om jouw team in te schrijven. 

 

Competitieaanbod

De jeugd speelt op zondag. Inschrijving loopt via de Jeugdcommissie. Jeugdleden die meedoen aan het TTC worden ingeschreven. De indeling zal in en na overleg met de kinderen, ouders, trainers en technische commissie plaatsvinden. Leden die niet meedoen aan het TTC kunnen contact opnemen met de jeugdcommissie: [email protected]. 

Voor senioren bestaat de Najaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past! 

Dus ga op zoek naar tennismaatjes, formeer een team en schrijf je in. Je hebt nog tot 6 juni a.s. om jouw team compleet te krijgen.

Het aanbod voor onze vereniging vind je hier: 

 

De speeldata vind je hier

 

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen? Geef dit dan bij de opmerkingen aan, dan kijk ik of er dispensatie moet wordt aangevraagd.

 

Ja, wij doen mee!

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Schrijf je dan in met jouw team. Je hebt tot 6 juni 2022 de tijd om je op te geven. Voor alle dagen geldt, gezien de beschikbaarheid van de banen, een maximum aantal inschrijvingen. Schrijf je dus op tijd in want vol = vol, op volgorde van inschrijving.

Ik nodig je uit om op het inschrijfformulier in te vullen

De klasse waarin jouw team uiteindelijk wordt ingedeeld hangt samen met de speelsterkte van jouw team(genoten).

Twijfel je over welke competitie voor jouw team het meest geschikt is, stuur dan even een e-mail naar [email protected] voor overleg. klassenvolgorde-knltb-competitie-2021.pdf knltb-competitiereglement-2021.pdf uitleg-invallen-in-ander-team.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 684 3576

Tennisclub 't Twiske

Twiskeweg 99
1511BW Oostzaan

KVK-nummer

40617242