Laddercompetitie

TC ‘t Twiske-laddercompetitie

De voorjaarscompetitie zit er al weer op en de najaarscompetitie start pas in september. In de maanden juni, juli en augustus kunnen de liefhebbers meedoen met de Twiske-laddercompetitie.

In de ClubApp zijn 3 ladders aangemaakt. Een herendubbel, een damesdubbel en een mix-ladder. De laddercompetitie duurt tot 31 augustus en is voor senioren-leden (18+). Voor de jeugd zal er een aparte ladder komen.

Het aanmelden, uitdagen van een tegenstander, accepteren van uitdagingen, uitslagen invoeren en de stand bekijken van de ladder gaat allemaal via de ClubApp.

Wat zijn de regels?

• Alleen voor spelende leden van TC ’t Twiske en alleen voor de ladder in die categorie waarvoor kan worden ingeschreven nadat er is persoonlijk is ingelogd in de ClupApp.
  • Voor de dubbels gelden de normale competitie-reglementen. Dus een super-tiebreak voor een eventuele derde set.
  • Iemand uitdagen doe je uitsluitend via de ClubApp. Niet onderling en niet buiten de ClubApp om afspreken voor een ladderwedstrijd. Je kunt iemand uitdagen die maximaal 2 treden hoger staat. Je kunt niet iemand uitdagen die lager staat op de ladder. (Dus een nummer 4 op de ladder mag de nummer 2 en 3 uitdagen maar niet nummer 1).
  • Alle ladderspelers moeten lid zijn van TC ’t Twiske.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden voor de ladderspelers.
  • Deze ladder duurt tot 31 augustus 2022. Degene die op 31 augustus bovenaan de ladder staan zijn de kampioenen.
  • Tip: probeer een tijdstip voor de wedstrijd te plannen waarbij je niet snel wordt afgehangen zodat je de hele wedstrijd kunt spelen; dus bijv. in het weekend of doordeweeks overdag. Probeer de ‘prime time’ in de avonduren te mijden zodat je niet wordt afgehangen tijdens een wedstrijd.

Hoe schrijf je jezelf in?
Leden kunnen zelf inschrijven door in te loggen in de ClubApp. Kies hier voor ‘Spelen’ onderaan de homepage en kies daarna op ‘Wedstrijden” en daarna op ’Laddercompetitie’. Bij ‘beschikbaar’ zie je de laddercompetities waar je jezelf kan inschrijven door deze te selecteren. Als je deze selecteert, zie je de nodige speelsterkte, leeftijd, ranglijst en welke wedstrijden er zijn gespeeld. Nadat je jezelf hebt ingeschreven, komt deze competitie te staan bij Mijn competities. Hier kun je aan de slag gaan met uitdagen op het moment dat de laddercompetitie start. Door bij een koppel op ‘uitdaging’ te klikken kun je een bericht sturen en een voorstel van een datum voor de wedstrijd. Het is mogelijk om meerdere opties te versturen!

Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf, via de app, deze accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen. De uitgedaagde krijgt de uitdaging binnen, na deze geaccepteerd te hebben en een datum geprikt, dienen zij nog wel een baan te reserverenBinnen 7 dagen na de uitdaging moet de wedstijd gespeeld worden! Mocht de afgesproken datum voor één of beide spelers tóch niet uitkomen, kunnen zij contact opnemen met de beheerders van de laddercompetitie via [email protected], Alleen deze beheerder kan de datum wijzigen.

Hoe voer je de eindstand in?
Na het spelen van de wedstrijden dient de uitslag ingevoerd te worden. Dit kan gedaan worden door zowel de uitdager als de uitgedaagde, in de ClubApp. De andere partij dient altijd de ingevulde uitslag nog te bevestigen in de ClubApp. \

Stand op de ladder
Nadat de wedstrijd is gespeeld is er een winnaar. Dit kan na 1 wedstrijd, maar dat kan ook door het toevoegen van een extra set. Als de uitslagen zijn ingevoerd en goedgekeurd, rekent het systeem de nieuwe plekken op de ladder uit en voert dit direct door. Voor vragen over de laddercompetities mail naar [email protected]

Veel plezier en succes met de ladder !

Vragen?

Twiskeweg 99