KNLTB Competitie

 

WINTERCOMPETITIE 2022/2023

Inschrijving voor de wintercompetitie is weer mogelijk. Schrijf je team snel in. 
Voor teams van verenigingen uit Noord-Holland wordt de Wintercompetitie georganiseerd in de periode van november tot en met maart. Er wordt gespeeld in poules verdeeld over gemiddeld zeven speeldagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag), waarbij jouw team om de twee à drie weken speelt.

We starten in de week van 10 november 2022

Voor de beginnende tennisser is er wederom een starterscompetitie op donderdagavond (er is slechts plaats voor maximaal 2 teams op deze avond) én op zondagmiddag. Erg leuk om kennis te maken met de competitie. Dus: ben jij net begonnen met tennis? Speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen samen met je vrienden en wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!

Er is weer een flink aantal nieuwe leden, die wij natuurlijk willen enthousiasmeren om ook competitie te gaan spelen. Twijfel je over welke competitie voor jullie geschikt is, of wil je meer weten, dan kun je altijd even overleggen door een e-mail te sturen naar: [email protected] Er is voor ieder team wel een passend aanbod te vinden.

Ook de teams die altijd gezellig aanwezig zijn, zijn uiteraard weer van harte welkom. We hopen deze winter op een normale competitie, zonder corona perikelen. Maar ja …. Garanties kan ik helaas niet geven.

Nieuw dit jaar is de zaterdagavond competitie! Nogmaals, je speelt niet elke week, je weet van tevoren welke avond je vrij moet houden, dus de avonden zijn goed in te plannen. Misschien ook een mooi alternatief voor de vrijdagavond waar, in tegenstelling tot eerdere beloftes, slechts plaats is voor 6 teams . Hierbij geldt helaas vol = vol, wie het eerst inschrijft heeft de meeste kans om mee te kunnen doen. Hieronder vind je de links naar de mogelijkheden per dag en de speeldata: 

Speeldata wintercompetitie

 

Aanbod Wintercompetitie

 

Je kunt je inschrijven via het Inschrijfformulier Wintercompetitie  
Formulier is ook te vinden op de website onder het kopje Competitie. Je kunt je inschrijven tot en met woensdag 7 september 2022. En zoals altijd: er is weer voor ieder wat wils. Let op: inschrijving gaat per team.
Wil je wel meedoen maar lukt het je niet om een team te vormen, dan kun je je ook opgeven voor de reservelijst of een mail sturen naar [email protected] om de mogelijkheden te onderzoeken. 

KNLTB Competitie Tennis Algemeen

Competitie informatie algemeen
Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Hiermee heeft Nederland één van de grootste georganiseerde tenniscompetities van de wereld.

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid.

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Er is een competitie voor iedereen
De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. 

Tenniskids
Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De jongste jeugd die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen competitie spelen door mee te doen aan de Tenniskids competitie. Jaarlijks doen er al zo'n 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids Competitie. 

Junioren
Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Meer dan 14.500 junioren doen jaarlijks mee aan de KNLTB Junioren competitie. 

Voor de jeugdteams loopt de inschrijving via de Jeugdcommissie.

Senioren
Alle tennissers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent.

Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar. 

Mag iedereen meedoen aan een KNLTB-competitie?
Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een KNLTB-vereniging. Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je ook deelnemen aan een competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen.

Hoe kun je je inschrijven met een seniorenteam?
Het inschrijven voor de competitie loop via de VCL (Verenigingscompetitie Leider). Zodra inschrijven voor een competitie mogelijk is ontvangen de leden een e-mail met daarin de benodigde informatie. Ook zal er een inschrijfformulier op de website geplaatst worden.

klassenvolgorde-knltb-competitie-2021.pdf knltb-competitiereglement-2021.pdf uitleg-invallen-in-ander-team.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 75 684 3576

Tennisclub 't Twiske

Twiskeweg 99
1511BW Oostzaan

KVK-nummer

40617242